Translate

6 Mart 2016 Pazar

COCOSTAR PASTASI

        Hafta sonu misafirlerim için hazırladığım sofram...5 çeşit yapma zorunluluğumuz olduğu için menüyü hazırlarken bayağı zorlandım.






Menümde,


1)Kıymalı Börek
2)Katmer poğaça
3)Yoğurtlu Patates salatası
4)Kuru sebze salatası
5)Cocostar pasta


COCOSTAR PASTASI




MALZEMELER:

Keki için,

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un( yaklaşık 1. 5 2 su bardağı kadar)

Keki ıslatmak için,

1 su bardağından 2 parmak eksik süt ve 1 yemek kaşığı şeker

Ara krema,

1 kutu kremşanti (ikili)
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)


Ganaj için;


1 kutu çiğ krema (200ml)
120gr. Bitter çikolata

YAPILIŞI:

1) Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
2) Daha sonra sıvı yağ, su ve sütü ekleyerek tekrar çırpın.
3) Sonra kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da  ilave edip tekrar çırpın.
4) Yağlı kağıt serilmiş  26 cml lik kelepçeli kalıba dökün. 180°fırında  25-30dk. pişirin.
5) Kek soğuduktan sonra  süt ve şeker karışımı ile ıslayın.
6)Kelebçeli kalıbın alt tabanını çıkarıp servis tabağınıza alın. Kelepçesini çıkarmayın.
7) Ara kremasını yapmak için krem  şantileri 1 bardak sütle çırpın. İçine eritilmiş tereyağ, pudra şekeri ve hindistan cevizini de ekleyerek  karıştırın.
8)Ara kremayı  kekin üzerine dökün ve yayın
9) Bu arada kekimizi 1 saat bu şekilde dolapta bekletelim.
10)Ganaj için,  hazır kremayı b ir kaba koyun ve  ocağa  koyun. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve içine kırdığınız bitter  çikolataları ekleyip   eriyene kadar  sürekli karıştırın.
11)İyice  soğuyunca   kekin üzerine dökün ve  1 gece dolapta bekletin . Ertesi gün kelepçeden ayırıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

NOT:Kendi adıma ara kremasının çok yoğun olduğunu düşünüyorum bir daha ki sefere yarım ölçü yaparak deneyeceğim...


tarif, Müzeyyen Dinç YİĞİT