Bu Blogda Ara

18 Ağustos 2015 Salı

TAVUK DÜRÜM


Eşim tavuk dürümü çok seviyor bu günlerde de sıksık dışardan alıp getiriyor.Dışardakilerin nasıl olduğu tartışılır olduğu için evde yapmayı denedim.ve memnun da kaldım...Bundan sonra sık sık yapaçağıma eminim




MALZEMELER:.





Bir  kilo tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet taze soğan(yoksa konulmayabilir)
sosu:
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
4 damla limon suyu ve rendesi
1 tatlı kaşığı bal(isterseniz koymayabilirsiniz.)
kırmızı pul biber,tuz
lavaş
ketçap ve mayonez
patates kızartması
domates ve marul
kornişon turşu




YAPILIŞI:

1)Sıvıyağ,salça,rendelenmiş sarımsak,limon suyu, limon rendesi,bal ve baharatlar bir kapta karıştırılır.Bu sosun içine küçük küçük doğranmış tavuklar eklenir ve iyice harmanlanarak karıştırılır.1 saat marine olması için beklenir.
2)Soğan ve biberler julyen julyen doğranır.Sıvıyağda kavrulur,soğanların rengi dönünce
marinedeki   tavuklar buna  eklenir  ve harlı ateşte kavrulmaya bırakılır.Tavuklar  suyunu salıp çekene   iyice kavrulur.
3)Lavaşların ortasına tavukdan biraz konulur,üzerine marul,domates ve patates kızartması konulduktan sonra arzuya bağlı olmak üzere mayonez ve ketçep sürüldükten sonra rulo yapılarak afiyetle yenir.

12 Ağustos 2015 Çarşamba

İŞ ARKADAŞLARIMLA KAHVALTI

Yeni iş arkadaşlarımı izinli olmamdan faydalanıp kahvaltıya çağırdım..Çok uzun şeyler yazmak istesemde ...aklıma gelenleri düzgün sıralayamıyorum..O yüzden direk menüye geçelim,,


1)Pişi
2)Kıymalı Börek
3)Kuru Patlıcan ve biber dolması


4)Özel soslu semizotu salatası



Malzemeler:

1 bağ semizotu
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık

sosu:

3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Sosu bir kasede karıştırın.Sebzeleri doğrayın.Servisten hemen önce sosu malzemeyle buluşturun.

5)Turşu kavurması
6)Muhammara ve kahvaltılıklar ....
7)Vişneli cheesecake