Translate

24 Aralık 2015 Perşembe

TAVUKLU BUĞDAY SALATASI


Buğdayın her çeşidini seven biri olarak bu salatayı Şebnem'de yiyince çok hoşuma gitti. Ve ilk gelen misafire hemen yapıldı.

menümde neler vardı


yoğurtlamadan önceki hali


yoğurtlu ve salçalı soslu hali

3)Tavuklu Buğday salatası
4)Patates salatası


Salatımızın tarifi,









MALZEMELER:




2 su bardağı buğday
1 adet tavuk göğsü
2 adet salatalık
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
500 gr katı yoğurt yada süzme yoğurt




YAPILIŞI:




1)Buğdayı tencereye koyun üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın. Su kaynayınca 3-4 dakika altını kısın sonra söndürün .Bu şekilde sabaha kadar beklesin.
2)Sabah bulgurun üzerine biraz daha su koyun ve pişirin. Akşamdan piştiği için çok çabuk oluyor.
3)Tavuk göğsünü haşlayın ve  küçük küçük didin.
4)Salatalığı kabuğuyla rendeleyin ve suyunu sıkın.
5)Dereotunu doğrayın ve bütün malzemeyi karıştırın.
6)En son servisten önce sarımsaklı yoğurtla karıştırın ve cevizle süsleyerek servis yapın.





3 yorum:

gülnur dedi ki...

Elinize sağlık. milföy mantısının tarifini yazarmısınız?

gülnur dedi ki...

Elinize sağlık. milföy mantısının tarifini yazarmısınız?

saniyesultan dedi ki...

Milföy mantısı yazısının üzerine tıklarsanız tarife ulaşırsınız..Biraz geç oldu ama...