Translate

29 Kasım 2015 Pazar

KRUVASAN BÖREK VE MENÜ

Çıtır Çıtır lezzetli ve pratik bir börek şiddetle tavsiye edilir...Bu haftaki menümüze bu börekle başlayalım.


1)Kruvasan Börek
2) Mısır unlu Pırasalı kek
3)Kuru domatesli tel şehriye salatası
4)Yalancı Çerkez tavuğu
5)Ligarba soslu  Tatlı



Kruvasan Börek                          









MALZEMELER:



4 adet yufka
1 su bardağı erimiş tereyağ
1 su bardağı su



iç malzeme:


300 gr kıyma
2 adet soğan
maydanoz
tuz,karabiber






YAPILIŞI:



1)Kıymayı sıvıyağda kavurun. Rengi dönünce soğanları ekleyin. Soğanlar iyice kavrulunca baharat ve maydanozu ekleyip altını kapatın.
İç malzemesini tercihinize uygun peynirli ve patatesli yapabilirsiniz.


2)Yufkanın 1 tanesini masaya serin. Tereyağını eritin ve su ile karıştırın.Yufkanın her tarafına bu karışımdan sürün ikiye katlayın. Tekrar sostan sürüp ikiye katlayın.Tekrar sos sürün.Elde ettiğiniz üçgeni 4 eşit üçgene bölün.


3)Kenarlarına iç malzemeden koyun ve kenarlarını katlamadan sarın.Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.Arzu ederseniz üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin....


1 yufkadan 4 adet börek çıkıyor.....