Translate

6 Mayıs 2015 Çarşamba

BİTLİ KURABİYE

İş arkadaşım Ayşe'den aldığım bir tarif ,

MALZEMELER:
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta akı
  • Üzerine yumurta sarısı (tercihe bağlı)
  • Yaklaşık 3 su bardağından fazla un



YAPILIŞI:

1)Bütün malzemeleri karıştırın.
2)Yavaş yavaş unu ekleyin hamurunuz toparlanınca 3 yada 4 parçaya bölün.
3) Her bir hamur parçasının rulo şeklinde yuvarlayın ve 3 parmak eninde kesin. İsterseniz ceviz şeklinde de yapabilirsiniz.
4) Arzu ederseniz üzerine yumurta sarısı sürün. Ben sade sevdiğim için sürmedim.


Ne tatlı ne tuzlu, ağızda dağılan süper bir kurabiye. .






1 yorum:

Ahşap zamanı dedi ki...

çok güzel görünüyor kurabiyeye bayılırım ellerinize sağlık sevgiler...:))