Bu Blogda Ara

31 Ekim 2014 Cuma

MİSAFİR MENÜSÜ


yeni evimde eski evimdeki komşularımı ağırlamak için yaptığım menü..Tam yemek aşamasından bir kare...Nedense masayı başlamadan çekmeyi hep unutuyorum..

1)Ispanaklı kol böreği

2)Haşhaşlı

3)Mantı börek

4)Sebzeli salata

5)Tel şehriye salatası

6)Barbunya pilaki

7)Haşhaşlı tatlı  

8)Vişneli tatlı

9)Elmalı yulaflı kurabiye

28 Ekim 2014 Salı

PORSİYONLUK KEDİ DİLLİ TATLI



Sunumu kolay lezzeti tam bir lezzet.


MALZEMELER:

30 adet kedi dili
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
üzeri için, çikolata sosu (1.5 su bardağı sütle hazırlanacak)
ıslatmak için 1 su bardağı süt

YAPILIŞI:

1)Süt,şeker,yumurta ve unu sürekli karıştırarak pişirin. En son portakal kabuğunu ve margarini  ekleyip mikserle çırpın.
2)Kedi dilini süte batırın. Üzerine muhallebiden koyun. Tekrar süte batırılan kedi dili koyun. Bütün kedi dillerine aynı işlemi yapın.
3)Çikolata sosunu hazırlayın soğuyunca kedi dillerinin üzerine dökün...

23 Ekim 2014 Perşembe

MİSAFİR MENÜM VE ISPANAKLI ERİŞTE

1)Yalancı beyti

2)Ispanaklı erişte



MALZEMELER:

1 bağ ıspanak
yarım kilo erişte
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
3 adet havuç
1 paket krema
sıvıyağ
tuz,kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

1)Havuçları rendeleyin ve sıvıyağda kavurun.Ispanakları ekleyin ve suyunu tamamen çekene kadar kavurmaya devam edin.
2)Erişteyi makarna gibi haşlayın.
3)Erişte soğuyunca beyaz peynir ve kaşarın yarısını rendeleyerek erişteye ekleyin.En son ıspanaklı havuç karışımını ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4)Bu karışıma hazır kremayı dökün ve birbirine iyice yedirin.
5)Bu karışımı büyük borcama dökün  ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.En son üzerine kalan kaşarı rendeleyin biraz daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.









8)Porsiyonluk kedi dili tatlısı