Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2014 Salı

FELLAH KÖFTESİ

Fellah köftesi ile  ilgili birçok tarif denedim ama en güzeli lezzeti Arda Türkmen'in tarifinde
buldum.

en son hali,


MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı un
 tuz,karabiber,kimyon

sos:

2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1 su bardağı zeytinyağ
tuz



YAPILIŞI:

1)Bulguru sıcak su ile ıslatın ve 4 dakika bekleyin.
2)İrmik,soğan,yumurta ve salçayı karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek yoğurun.En son bulguru ekleyip yoğurmaya devam edin.
3)Küçük köfteler yapın ve unlu tepsiye atın.
4)Kaynar tuzlu suda haşlayın.
5)Sos için,Zeytinyağını ısıtın salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Sarımsağı ekleyin.En son köfteleri ekleyip karıştırın.
6)Maydanozla süsleyerek servis yapın.



8 Temmuz 2014 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ

1)Yeşil mercimek çorbası
2)Patlıcanlı rulo
3)Bulgur pilavı
4)Kabak -havuç salatası
5)Hindistan cevizli dolgulu kurabiye



İZMİR KÖFTE ve RAMAZAN MENÜSÜ

1)Mercimek çorbası
2)İzmir köfte
3)Makarna
4)Salata
5)Fındıklı şerbetli kurabiye






MALZEMELER:

500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan rendesi
1 adet sarımsak rendesi
maydanoz,tuz,karabiber

3 adet patates
1 adet domates
3-4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
sıcak su



YAPILIŞI:

1)Kıyma,soğan rendesi,sarımsak rendesiekmek içi,maydanoz ve baharatları iyice karıştırın.
2)Vaktiniz varsa biraz bekletin.Uzun köfteler yapın ,patatesleri doğrayın.Köfte ve patatesleri hafif  kızartın.
Servis kabınıza bir köfte bir patates olmak üzere yerleştirin.Salçalı suyunuzu hazırlayın ve dökün.Üzeribi domates dilimleri ve biberle süsleyerek fırına verin.

RAMAZAN MENÜSÜ

1)Domates çorbası

2)Patlıcan kebabı

3)Pilav
4)Cacık
5)Porsiyonluk kadayıf tatlısı

7 Temmuz 2014 Pazartesi

RAMAZAN MENÜSÜ

1)Sebzeli şehriye çorbası
2)Kuş yuvası
3)Pilav
4)Cacık
5)Mısır unlu helva


RAMAZAN MENÜSÜ

Yalancı işkembe çorbası

Fotoğraf-0164

en sevdiğim çorba.....
MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
göz kararı su
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Tel şehriyeyi tereyağı ve unda kavurun.Şehriyelerin rengi dönünce suyunu ve tuzunu ekleyin.
2)Su kaynayınca sarımsak(dövülmüş) ve sirkeyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
servis yaparken kırmızıbiberi yağda eritin ve çorbaya dökün.

Kağıt kebabı

Fotoğraf-0185

Köfteli iskender

Fotoğraf-0176

Köfteleri hazırlayın ve kızartın. Kalmış pidelerinizi küp küp doğrayarak fırında biraz kızartarak çıtır hale getirin. Servis tabağının altına kızaran pideleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Onun üzerine de köfteleri yerleştirin. En üste salçalı,domatesli sos dökün. Kızarmış domates ve biberle süsleyerek servis yapın.

Nohutlu pilav

Fotoğraf-0169


Salatalıklı patates püresi

Fotoğraf-0042

Patatesleri haşlayarak püre yapın. İçine rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış salatalık ekleyerek karıştırın. En son mayonez,yoğurt ve sarımsak ekleyerek servis yapın.


Kırmızı biber turşusu

Fotoğraf-0165

ve salata ....ve şekerpare

RAMAZAN MENÜSÜ

1)Şehriyeli tarhana çorbası
2)Sosyete mantısı


Mantının haşlanmış hali


son hali,

3)Ton balıklı salata

 
 Eşim yaparken burun kıvırdı ama iftarda en çok o yedi..

maydanoz, dereotu, taze nane, salatalık, kornişon turşuyu doğrayın ve kabınıza koyun. Zeytinyağ, nar ekşisi, limon  ve tuzunu ekleyip karıştırın. ceviz,peynir,çörek otu ve ton balığını kasenin üzerine koyun hafifçe karıştırın. Kırmız biberle süsleyerek servis yapın.


4)Supangle