Bu Blogda Ara

13 Mayıs 2014 Salı

KIYMALI BÖREK

Nejla Hanım'ın sofrasından yumuşacık el açması tadında çok lezzetli ve kolay bir börek,


MALZEMELER:

 6 adet yufka
400 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sosu:
su+sıvıyağ karışımı (su oranı biraz daha fazla)
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:

1)Soğanı ince doğrayın sıvıyağda güzelce kavurun kıymayı ekleyin tane tane olacak şekilde kavurun. Baharatlarını ekleyin ve altını söndürün.
2)1 adet yufkayı masaya serin üzerine su+sıvıyağ karışımından sürün ve ikiye katlayın.Yufkanın düz kenarına kıymalı karışımdan koyun ve kenarlarını hafif katlayın ve çok sıkmadan rulo yapın.
3)Büyük dikdörtgen borcamın altını yağlayın.Hazırlanan ruloyu borcamın uzun kenarına koyun eğer rulonuz daha uzunsa hafifçe büzerek koyun.
4)Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın.Borcam dolunca kalan su+sıvıyağ karışımı üzerine dökün.Yumurta sarısı sürerek fırına verin.

11 Mayıs 2014 Pazar

ÖĞRETMENİMİZİN SOFRASI VE ELMALI YULAFLI KURABİYE

         
Hafta sonu kızımın öğretmenine konuk olduk...Kızların o mutluluğunu anlatmak için kelime bulmam zor...Öğretmenimiz Nejla hanım ayrıca kızlara isimlerinin yazıldığı kupa hediye etti bu da onları çok mutlu etti..Kendisine çok teşekkür ediyorum...Sofrasındaki herşey çok lezzetliydi ama o elmalı kurabiye harika ötesi idi....o yüzden önce onun tarifini yazıyorum..

 
Kızların yer sofrası keyfi,
 
 
Soframızda neler vardı

1)Baklava yufkasından patatesli börek
2)Kıymalı börek (tarifi yazılacak)
3)Patatesli çanak salata
4)Kırmızı biber salatası
5)Bezelye tavası
6)Mısır gevrekli kurabiye
7)Portakallı Çikolatalı kek
8)Yulaflı elmalı kurabiye
9)Haşhaşlı parfe
 
Siteye koyduğum resimlerden ortak arkadaşlar bizi buluyor..Bu nedenle kendi resmimizi de koyuyorum...
 
 
YULAFLI ELMALI KURABİYE
 
 
 Yumuşak dokusu ile süper lezzetli bir tarif.....
 
MALZEMELER:
 
 2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
keki,
5 adet yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
 
YAPILIŞI:
 
1)Yulaflı bisküviyi rondadan geçirin yada elinizle ufalayın. Büyük dikdörtgen borcama ufalanmış bisküvileri dökün  ve üzerine 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı dökerek harmanlayın.Birbiri ile iyice karışınca elinizle borcama düzleyerek yayın.
2) 3 elmayı patates dilimi gibi doğrayın ve bisküvilerin üzerine dizin.
3)Kek için,yumurta ve şekeri çırpın.Un ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
4)Kek harcını elmaların üzerine dökün.
5)Fırına verrek pişirin.
6)Fırından çıktıktan 10 dakika sonra küçük çay bardağı ile kesin.Burda önemli olan üzerinin çatlak çatlak olması...
7)İyice soğuyunca pudra şekeri dökerek servis yapın.
 
Ev sahibi iki gün önce yaptığını söyledi ve hiç bayatlamamıştı..O yüzden misafir için süper bir alternatif..
Mutlaka deneyin gerçekten çok güzeldi...