Translate

23 Ekim 2014 Perşembe

MİSAFİR MENÜM VE ISPANAKLI ERİŞTE

1)Yalancı beyti

2)Ispanaklı erişte



MALZEMELER:

1 bağ ıspanak
yarım kilo erişte
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
3 adet havuç
1 paket krema
sıvıyağ
tuz,kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

1)Havuçları rendeleyin ve sıvıyağda kavurun.Ispanakları ekleyin ve suyunu tamamen çekene kadar kavurmaya devam edin.
2)Erişteyi makarna gibi haşlayın.
3)Erişte soğuyunca beyaz peynir ve kaşarın yarısını rendeleyerek erişteye ekleyin.En son ıspanaklı havuç karışımını ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4)Bu karışıma hazır kremayı dökün ve birbirine iyice yedirin.
5)Bu karışımı büyük borcama dökün  ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.En son üzerine kalan kaşarı rendeleyin biraz daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.









8)Porsiyonluk kedi dili tatlısı