Translate

7 Temmuz 2014 Pazartesi

RAMAZAN MENÜSÜ

Yalancı işkembe çorbası

Fotoğraf-0164

en sevdiğim çorba.....
MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
göz kararı su
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Tel şehriyeyi tereyağı ve unda kavurun.Şehriyelerin rengi dönünce suyunu ve tuzunu ekleyin.
2)Su kaynayınca sarımsak(dövülmüş) ve sirkeyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
servis yaparken kırmızıbiberi yağda eritin ve çorbaya dökün.

Kağıt kebabı

Fotoğraf-0185

Köfteli iskender

Fotoğraf-0176

Köfteleri hazırlayın ve kızartın. Kalmış pidelerinizi küp küp doğrayarak fırında biraz kızartarak çıtır hale getirin. Servis tabağının altına kızaran pideleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Onun üzerine de köfteleri yerleştirin. En üste salçalı,domatesli sos dökün. Kızarmış domates ve biberle süsleyerek servis yapın.

Nohutlu pilav

Fotoğraf-0169


Salatalıklı patates püresi

Fotoğraf-0042

Patatesleri haşlayarak püre yapın. İçine rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış salatalık ekleyerek karıştırın. En son mayonez,yoğurt ve sarımsak ekleyerek servis yapın.


Kırmızı biber turşusu

Fotoğraf-0165

ve salata ....ve şekerpare