Translate

17 Mart 2014 Pazartesi

ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI

Eskilerden kalan ama eskimeyen bir salata...çok severek yapıp yediğim bir salata...Sitemde birçok versiyonu olmakla beraber bu görüntünün de olmasını arzuladığım için yayınlıyorum. 1 ay kadar önce Zeynep'lere yapmıştım .Yanına neler vardı derseniz...
Akşam oturması olduğu için az çeşitli bir menü oluşturdum.

1)Yalancı su böreği
2)Patates salatası
3)Erişte salatası
4)Barbunya pilaki
5)Portakal pelteli tart



MALZEMELER:

1 kg patates
2 adet havuç
6 adet taze soğan
1 kase dolusu çukundur(pancar) turşusu
tuz,limon,zeytinyağ
mayonez
üzeri için biraz yoğurt


YAPILIŞI:

1)Patateslerin kabuklarını soyarak haşlayın ve sıcakken çatalla iyice ezin. Limon suyu,zeytinyağ ve tuzunu ekleyerek iyice karıştırın.1 yemek kaşığı mayonezde katarsanız daha lezzetli olur.
2) Çukundur  ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin ve soteleyin.Taze soğanıda ince ince doğrayın.
3)Patates püresini üç eşit parçaya ayırın. Havuç rendesi ,çukundur ve taze soğanı ayrı ayrı üç eşit patates püresine ekleyin.
4)Streç film ile kaplanmış kek kalıbının en altına çukundur turşulu patates püresini onun üstüne havuç rendeli patates püresini en üste de taze soğanlı  patates püresini bastıra bastıra yerleştirin.Bir gece dolabta bekletin.
5)Ertesi gün düz bir tabağa ters çevirin. Üzerini mayonez ve  yoğurt karışımı süsleyin.