Translate

2 Mart 2014 Pazar

KİRAZ KAVURMASI

Hafize Hanım'ın sofrasının son tarifi...Giresunlu olan Hafize Hanım'ın yöresine ait bir kavurma. Bahsettiği zaman çok merak etmiştim,kiraz nasıl kavrulur tuzlu bir lezzet nasıl olur ??Sağolsun Hafize
 hanım Giresuna gidince tedarik etmiş ve bizim için yapmış...


Hazırlanması ile ilgili bilgi vereyim,
Kiraz zamanı kirazlar toplanıp saplarından ayrılıp bol tuzla suda kaplara koyulup  bekletiliyormuş.
Kavrulmak istenince  ilk önce kirazlar tuzlu sudan çıkartılıyor sonra elle sıkılıp çekirdeklerinin çıkması sağlanıyor.Tuzunun çıkması için suda bekletiliyor ve sonra iyice sıkılıyormuş. Bu sıkma işlemi önemliymiş çünkü sonradan su salmaması için iyice sıkılması gerekiyor.
Tamamen sıkılan kirazlar sıvıyağda kavrulan soğanla birlikte kavrularak servis yapılıyor.
Yediğinizde asla kiraz tadı almıyorsunuz sanki herhangi bir turşu kavurması yiyorsunuz gibi oluyor.


Hiç yorum yok: