Translate

2 Şubat 2014 Pazar

SELANİK GEVREKLİ TATLI

Meltem'e gittiğimizde ablası Şebnem yapmıştı.Değişik olduğu için hemen tarif alındı ve en kısa sürede uygulandı.


Selanik gevreği ve şerbetin buluşması bence çok hol oldu.Gevreğin içindeki kuru meyveler ve şam fıstığı şerbetle buluşunca ortaya çok güzel bir aroma çıktı.

MALZEMELER:

2 paket Selanik gevreği(benim kullandığım kare borcam için 14 adet gevrek yeterli oldu)
şerbeti:
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
limon suyu
Muhallebisi:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
üzeri için,
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti

 YAPILIŞI:

1)Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alarak pişirin. Tarifteki gibi yazarsam boncuklanınca limonunu sıkın ve altını söndürün.
2)Gevrekleri borcama dizin. Sıcakken şerbeti gevreklerin üzerine gezdirin.
3)Muhallebinin bütün malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi Şerbetle ıslanan gevreklerin üzerine yayın.
4)Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi sütle hazırlayın ve tatlının üzerine düzgünce yayın. Fındık ve şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın.