Translate

23 Şubat 2014 Pazar

PORTAKAL PELTELİ TART

Hafize Hanım'ın tatlılarından hem lezzetli hem de hafif bir tatlı...


Tart için,

2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su

portakal peltesi,

3 su bardağı  soyulmuş portakal (robotta çekilecek)
1 adet portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

1 paket çheseekek yap

YAPILIŞI:

1)Tart için,yumurta ve şekeri çırpın.Diğer malzemeleride ekleyin ve tart kalıbında pişirin.
2)Portakal peltesi için portakalları soyun ve robottan geçirin,bu pelteye portakal kabuğu rendesi,şeker ve nişastayı ekleyerek pişirin.
3)Marketlerde satılan cheseekek yapı tarifine göre hazırlayın.
4)Soğuyan turtanın kekinin  ortasına cheseekeki dökün ve yayın. Onun üzerine de portakal peltesini dökün.
Üzerine arzuya göre krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

not=Hazır chesekek kullanmak istemezseniz arzu ettiğiniz bir muhallebi pişirip tartın ortasına koyabilirsiniz.