Translate

19 Şubat 2014 Çarşamba

PATLICANLI BÖREK

Hafize Hanım'ın tariflerine devam ediyorum.Yine lezzetli ve el açması bir börek....Patlıcanın her türünü çok severim fakat börek içinde bir başka güzel oluyor değilmi?


MALZEMELER:

1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 adet instant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
tuz
aldığı kadar un
arası için,sıvıyağ
iç malzemesi:
3 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
sıvıyağ
tuz

YAPILIŞI:

1)Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyin. Kabarınca diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Mayalanmaya bırakın.
2)Mayalanan hamurdan 6 adet beze yapın fakat 4 beze büyük 2 beze küçük olsun.
3)İlk olarak 1. büyük bezeyi acın ve üzerine sıvıyağ sürün.(yuvarlak fırın tepsisi boyutunda acın)
                    2. büyük bezeyi acın ve üzerine sıvıyağ sürün
                    3. büyük bezeyi acın ve üzerine sıvıyağ sürün
                    4. büyük bezeyi acın ve üzerine sıvıyağ sürün
                    1. küçük  bezeyi acın ve üzerine sıvıyağ sürmeyin.
4)İç malzeme için,sıvıyağda soğan ve biberi kavurun. Salca ve domatesi ekleyin kavurmaya devam edin. Alacalı soyup küp küp doğradığınız patlıcanları ekleyin ve pişirin.
5)Tepside en son konulan küçük bezenin açılmış halinin üstüne iç malzemeyi yayın.En son kalan küçük bezeyi acın ve iç malzemenin üstüne koyun.Tekrar sıvıyağ sürün.Kurdanla böreği bir kaç yerinde delin ve üzeri kızarana kadar pişirin.