Translate

10 Şubat 2014 Pazartesi

MUHTEŞEM SOFRA VE PATATES MANTISI

     Hafize hanımın muhteşem sofrası. Hepsi birbirinden lezzetliydiler.  Çoğunluğu el açması olduğu için bayağıda arkadaşımızı yorduğumuzu da düşünüyorum. Ellerine ve yüreğine sağlık...
      Günümüzdeki arkadaşlar sağolsun hep farklı lezzetler yaparak bloğuma yeni tarif kazandırıyorlar. Daha sofradan kalkmadan kağıt kalem alınıyor ve tarifler not ediliyor...


Menüde neleri vardı?

1)Patates mantısı
2)Patlıcanlı açma börek
3)Peynirli çiçek poğaca
4)Kiraz kavurması
5)Etimek salatası
6)Karnabahar ve brokoli salatası(yediğim en lezzetli brokoli salatası idi. Yağ, limon ,zeytinyağ ve sirke oranları süper olmuştu.)
7)Lahana sarması
8)Portakala pelteli kek
9)Çikolatalı incir tatlısı
10)Zencefilli cevizli kurabiye

Sofradaki patates mantısının tarifi. Arkadaşım bu tarifi  bir yemek sitesinden almış.

PATATES MANTISI

MALZEMELER:

2 büyük patates
1 yumurta
2 su bardağı  un
1.5 tatlı kaşığı tuz
 karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarımsak
kaşar peyniri ve maydanoz



YAPILIŞI:

1)Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla püre haline getirin.
2)Patatesle  ılınınca içine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
3)Üzerini streç le kapatın ve  dolapta yarım saat kadar bekletin.
4)Buzdolabından çıkan hamurdan  yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve  her bir  parçayı elinizle yuvarlayarak fitil haline getirin.
5)Her bir  fitili 1 cm. den ince parçalar halinde kesin.
6)Tencerede su kaynatın,içine  1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
7)Hamurları  suya atın. Hepsi suyun üzerine çıktıktan 2-3 dakika sonra mantıları kevgirle sudan alın.
8)Üzeri için ,yağı tavada  eritin. İçine ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
9)Bu sosu mantıların üzerine dökün. Servis yaparken  rendelenmiş peynir  ve maydanozla süsleyin.

Arzu ederseniz ki bu benimde tercihim olur sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.