Translate

7 Ocak 2014 Salı

TOP BÖREK

Hem kolay hemde pratik bir börek. Hatice Yılbaşı akşamı Zahide Yetiş'in programında görmüş  ve hemen de  denemiş.Lezzetli olunca bizlere de yapmış.Çoçukların çok severek yiyeceklerini düşündüğüm lokmalık börekleri tavsiye ediyorum.Arkadaşım kıymalı yapmıştı ama siz arzu ettiğiniz bir iç malzemesi ile özellikle patatesle deneyebilirsiniz.



MALZEMELER:

2 adet yufka
1.5 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta

iç malzeme:
100 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
biraz kaşar peyniri rendesi
tuz
galeta unu

YAPILIŞI:
1)Soğan ve yeşil biberi sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyin, kavrulunca domatesi ekleyip güzelce kavurun.pişince altını söndürün tuzunu ve kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
2)Süt, sıvıyağ  ve yumurtayı  karıştırın.
3)1. yufkayı masaya serin üzerine sütlü karışımdan sürün.2.yufkayı da onun üzerine serin tekrar karışımdan sürün.Yufkaları 20 eşit üçgen  parçaya bölün. Uzun kenarlarına iç malzemesinden koyup sigara böreği gibi sarın  ve elinizle avucunuz içinde yuvarlayın.
Yufka dilimleriniz küçük ve arasıda sütlü karışımdan dolayı ıslak olduğu için kolaylıkla top şeklini alıyor.
4)En son galeta ununa bulayarak fırına verin.

Not
Daha çok yufkadan hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz.Çıkarıp hemen fırın tepsisine dizip pişirebilirsiniz.