Translate

19 Aralık 2013 Perşembe

ERİŞTE ÇORBASI


      Gülay'ın vermiş olduğu erişteleri ne yapsam diye düşünürken televizyondaki bir yemek programında Elazığ yöresine ait olan bu çorbayı yaptılar.Bende bugün denedim çok lezzetli oldu tadı biraz sebzeli şehriye çorbasını andırsa da erişte ona farklı bir tat katmış.


MALZEMELER:

1 kase dolusu erişte
1 adet soğan
2 adet domates(ben yazın yaptığım kavanozdaki domateslerden kullandım)
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
kuru nane
1/2 su bardağı soğuk su

YAPILIŞI:

1)Soğanı ve yeşil biberi  tereyağda iyice kavurun.Domates rendesini ekleyin.
2)Domates iyice pişince yaklaşık 1-1.5 lt su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
3)Su kaynayınca tuzunu ve erişteleri ekleyin.Yaklaşık 10 dakika sonra erişteler pişmiş olur.
4)Altını söndürdükten sonra kuru nane ve yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve karıştırın.

NOT:Soğuk su eklenmesinin sebebi eriştelerin çok şişmesini engellemekmiş.Gerçekten denediğim için söylüyorum erişteler çorbanın içinde çok şişmedi.






Hiç yorum yok: