Translate

3 Aralık 2013 Salı

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

Hafta sonu oğlumun arzusu üzerine kıymalı börek ve kuskus salatası yaptım yanına da epeydir yapmayı istediğim irmikli tatlı yaptım.Hem hafif oldu hemde sunumu çok şık oldu....Ani gelen tatlı krizleri için süper hafif bir tatlı....


MALZEMELER:

4 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 adet portakla kabuğu rendesi

dolgusu için,
2 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 paket çikolata sosu



YAPILIŞI:

1)Süt,hindistan cevizi,şeker,irmik ve nişastayı sürekli karıştırarak pişirin.Kıvamı olunca altını söndürün ve portakal kabuğunu rendeleyerek içine ekleyin ve karıştırın.
2)28 cmlik tart kalıbınızı önce ıslatın ve sıvıyağla fırça yardımı ile yağlayın irmikli muhallebiyi kalıba koyun ve soğutun.
3)Çikolata sosunu sütle pişirin.
4)İyice soğuyan tatlıyı düz bir tabağa ters çevirin.Boş olan iç kısmına ılınan çikolata sosunu dökün.Üzerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Eğer tart kalıbınız yoksa normal bir borcama irmikli muhallebiyi dökün üzerine de çikolata sosunu dökün.

4 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık :)

NİRVANA dedi ki...

Eline saglık Bizde cok yapılır bu tatlı ama sadesi...Cilek sosu parfede muhtesem olmus valla sevgiler...

Pumpulininmutfagi dedi ki...

İştah açıcı görünüyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Görüntü al beni diyor :) Ellerine sağlık canım :)