Translate

12 Aralık 2013 Perşembe

BEYAZ LAHANA DOLMASI

           Beyaz lahananın etli ve zeytinyağlı  dolmasına bayılırım. Annem bana gelince mutlaka beyaz lahana getirir ve sarıp dondurucuyu stok yaparım. Etlisinin özellikle soslu hali çok lezzetlidir. Denemediyseniz bir an önce deneyin çok şey kaçırdığınızı anlayacaksınız. Şimdi gelelim bu  tarife bunun da sosu çok lezzetliydi. Anladığım kadarı ile ben ekşi sosları çok seviyorum.

    Ayrıca hazırlanan dolma içini kuru patlıcana da doldurabilirsiniz. En kısa zamanda o şeklini de paylaşacağım.

Gülten Hanım'ın sofrasındaki tariflere devam

MALZEMELER:

1 su bardağı pirinç
150 gr kıyma
2 adet soğan
reyhan,tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvıyağ
sosu:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
reyhan
2 su bardağı sıcak su
tuz

YAPILIŞI:

1)Beyaz lahanayı tuzlu suda haşlayın.
2)Pirinç,kıyma,soğan,tuz ve reyhanı karıştırın.
3)Tereyağını eritin, sıvıyağı ekleyin.Salçaları ekleyip iyice birbirine özleştirin.Hazırladığınız bu sosu pirinçli karışıma döküp iyice karıştırın.
4)Haşlanana lahanaların içine koyup sarın.Tencereye dizin.
5)Sıcak suyun içine sıvıyağ,nar ekşisi, salça,reyhan ve tuzu ekleyip karıştırın.Hazırladığınız bu sosu tenceredeki lahanaların üzerine dökün.Yaklaşık olarak yarım saat pişirin.