Translate

21 Kasım 2013 Perşembe

KAĞITTA KUMPİR


resimlere bakarken görünce yayınlamayı unuttuğumu farkettim.Hem lezzetli hemde sunumu çok şık bir salata..
Patatesli salataları oldum olası çok sevmişimdir ama  hipogilesimi hastası olduktan sonra nerdeyse 2 aydır hiç patates yemedim.Çünkü patatesin glisemik endeksi yüksek  ve şekeri artırıyor. Aynı şekilde pirincin de yüksek..

MALZEMELER:

5 adet haşlaşnmış patates
50 gr tereyağ
tuz
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış havuç
üzeri için,
ketçap ,mayonez

YAPILIŞI:

1)Patatesi haşlayın ve sıcakken çatalla yada patates ezme aparatı ile ezin.İyice ezilen patatese tereyağ ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın Hatta eliniz sıçağa dayanırsa elinizle ,bu işlemi yaparsanız daha iyi olur.
2)Ben konserve kullanmadığım için bezelye ve mısır daha önceden haşlayarak hazırladım.Havucu da haşladım ve küçük küçük doğradım.
3)Hazırlanan patatesli karışımdan kağıtların içine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar koyun.Ortasını hafifçe çukur yapın.Çukurun içine haşlanmış sebzeleri yerleştirin.
4)Arzu edilirse  servis yapılırken  ketçap ve mayonez ile süslenir.