Translate

6 Kasım 2013 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU PARFE



yayınlamayı unutuğum bir tarif,mayıs ayındaki misafirlerime hazırladığım bit tatlı...
MALZEMELER:

Tabanı için,
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket çifte kavrulmuş bisküvi
1 fincan ince çekilmiş ceviz
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için:
600 gr çilek
3 çorba kaşığı tepeleme şeker
2 çorba kaşığı silme mısır nişastası
Yarım çay bardağı su


 

YAPILIŞI:

  1. Tabanı  için , bisküvileri robotta  çekin,  krem şantiyi sütle çırpıp bisküvilerle  iyice karıştırın.
  2. İnce çekilmiş cevizleri de  şantiye ekledikten sonra   servis tabağı üzerine kelepçeli kalıbı koyup karışımı yerleştirin.
  3. Muhallebi için,bütün malzemelri  sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra  mikserle  5-6 dk. muhallebi soğuyana kadar çırpın.
  4. Soğuyan muhallebiyi ,bisküvili karışımın üzerine dökün.
  5. Çilekleri  püre haline getirin.
  6. Çilek  püresini,nişasta,şeker ve suyu ile pişirin.
  7. Muhallebi ılınınca,muhallebinin üzerine sosu dökün ve dolabta bekletin.
Tarifi umut sepetinden aldım fakat o dondurucuda saklayarak servis yapmıştı.İlk denediğimde öyle yaptım ama çıkınca çok sulandığı için 2.sefer dolabta saklayarak servis yaptım.Böyle daha güzel olduğunu düşünüyorum.

2 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Pratik ve leziz bir tatlı olmuş
Ellerinize sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
benimde bir çok tarifim bahara kaldı :)
zamanı gelse de bol bol yesek canım çileği :)