Translate

22 Ağustos 2013 Perşembe

SUZENİ YAPIMI

Daha önce yayınladığım suzeni örtüyü beğenen ve yapmak isteyen izleyicimin isteği üzerine yapım aşamalarını çekmeye çalıştım .İsminizi  vermediğiniz  için isminizi yazamıyorum ama size anlatmaya çalışaçağım.
1)1.adımda ipliğinizi iğneye geçiriyorsunuz ve kumaşın altından kumaşın  üzerine çıkarıp biraz yanından tekrar aşağı iniyorsunuz.Kumaşın üzerinde kalan ipliğe tığı geçiriyorsunuz.İğneyi kumaşın altında bırakıyorsunuz.


2)Sol elinizle kumaşın altındaki ipi tutun ve tığı kumaşa batırarak sol elinizle kumaşın altında tuttuğunuz ipi yukarı çekin.

3)Böylece tığınızın üzerine iki adet ilmek oldu.Tığın önündeki ilmeği ikinci ilmeğin içinden geçirin.Yani zincir gibi çekin ama bunu kumaş üzerine yapmış oluyorsunuz.
4)Tekrar tek ilmeğiniz oldu .Bundan sonraki işlemler buraya kadar yaptığımız 3 adımın tekrarı.Tığımızı kumaşa batırıp sol elimizle kumaşın altında tuttuğumuz ipi yukarı çekiyoruz.


5) Yine iki ilmeğimiz oluyor ve zincir gibi birbirinin içinden geçiriyoruz.
6)Birbirinin içinden geçiriyoruz.( Tığ ile zincir çekmek  gibi)
7) tek ilmeğe dönüştürüyoruz.
Bu işlemi çizdiğiniz örneğe uygun olaçak şekilde yapıyorsunuz.İpiniz bitince kumaşın altındaki iğneyi kumaşın üstüne çıkarın ve yanından hemen kumaşın altına indirin ve sabitleyin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Not=Evde o anda başka kumaş olmadığı için etamin kumaşının üzerinde gösterdim.Suzeniyi diğer düz kumaşlara yapmak daha güzel olur.

6 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Çok basitmiş yani öyle görünüyor diyeyim yapabileceğimi düşünüyorum hele senin gibi güzel anlatan bir arkadaşımız varken eeee ben bunu yaparım o zaman :)))) ellerin dert görmesin canım....
Bu tekniğin adı da çok güzelmiş :)))

Adsız dedi ki...

Saniye Hanım merhaba,
Öncelikle emek verip, vakit ayırıp öğrettiğiniz için çok teşekkürler takipçilrinizi önemsiyorsunuz belli ki. Yarın inşallah deneyeceğim umuarım sizinki kadar başarılı olur. Allah sizden razı olsun, ellerinize sağlık HOŞÇAKALIN.

Unknown dedi ki...

Çok güzelmiş Suzeni tekniğini ilk kez duydum. Ama o örtüye bayıldım, ellerine sağlık..

kalpkurabiye dedi ki...

canım böyle ince ince anlatman çok iyi olmuş ben kaçırmşım bu elişini hemen bakıyorumm :) belkı yapanilirim bebeğimden fırsat bulabilirsem tabiikide :)
hayırlı cumalar..
sevgiler.

Unknown dedi ki...

merhaba normal tığla yapabilirmiyim bu işi

saniyesultan dedi ki...

Normal tığ ile yapılıyor zaten....