Translate

26 Ağustos 2013 Pazartesi

MİLFÖY MANTISI





Yoğurt dökülmeden pişmiş hali,



MALZEMELER:



1 paket milföy
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
 yeteri kadar yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça



YAPILIŞI:

1)Rendelenmiş soğan,kıyma ,tuz ve karabiberi güzelce yoğurun.
2)Milföyleri dörde bölün herbirinin içine kıymalı içten koyun ve karşılıklı kenarlarını kapatın.
3)Yaptıklarınızı tepsiye dizin.Fırında iyice pişirin.
4)Sarımsaklı yoğurdu  mantıların üzerine dökün ve en son salçalı sos ile servis yapın.

Bu tarifi Boşnak mantısı adı ile damlaçikolata'da gördüm kolay olduğu için denedim .Bizim aile gibi sarımsaklı yoğurtlu lezzetleri seviyorsanız hemen deneyin.Hem pratik hem lezzetli.

3 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
nefis görünüyorlar..
hayırlı günler dilerim..

pınar dedi ki...

ellerınıze sağlık...sızı sayfama ekledim guzl tarıflerınızın artık takıpcısıyım....sevgıler

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim ama uzun zamandır yapmıyorum ellerinize sağlık :)