Translate

18 Ağustos 2013 Pazar

EL AÇMASI BÖREK


MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
125 gr tereyağ
 iç malzeme:
arzuya göre kıymalı,peynirli yada pazılı
açmak için mısır nişastası


YAPILIŞI:

1)Unun ortasını acın ,yumurta,süt,sıvıyağını koyup karıştırın.Şeker ve tuzu da ekleyerek yoğurun .Yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyin.
2)Hamuru 40 eşit bezeye bölün.20 si alt 20 si üst kat için.
3)İç malzemenizi hazırlayın.Ben açma işinde yorulunca kolay olsun diye peynirli yaptım.
4)Her bir bezeyi nişasta ile  yemek tabağı büyüklüğünde acın.20  tane üst üste olacak şekilde sıralayın.Diğer 20 taneyide açarak üst üste koyun.
5)Her bir 20 katlı açmaları tepsi büyüklüğünde acın.İlk 20 li katı tepsinin altına koyun üzerine iç malzemesini koyun ve üzerine diğer 20 li katı koyun.Dilimledikten sonra erittiğiniz tereyağı üzerine gezdirin.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Çıktığında katlarını fark edeceğiniz çıtır çıtır bir börek.