Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2013 Pazartesi

EVDE KIYMALI PİDE


Epeydir siteyi ihmal ettim bu tarifle bir giriş yapalım bakalım. Trabzonun pidesi meşhurdur oğlumun canı iftara yakın pide isteyince ortaya bunlar çıktı.

MALZEMELER:

Alabildiğine un
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
 1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ:
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,kırmızbiber

YAPILIŞI:

1)Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyin. Kabarana kadar bekleyin. Kabarınca diğer malzemeleri ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için bekleyin.
2)Bu ölçüden 3-4 adet büyük kıymalı çıkıyor. Hamurunuzu 4 bezeye ayırın ve oval olarak acın.
3)İç malzemeyi çiğden güzelce karıştırın. Oval hamurlarınızın içine koyup kenarlarını kapatın.
4)180 derecede pişirin. Fırından çıkar çıkmaz  pidenin  kenarlarına  fırçayla  sıvıyağ sürün.


2 yorum:

Günlükçü Bayan dedi ki...

ELİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

eline sağlık sultanım:)