MALZEMELER:
1 paket erişte
10 adet kornişon turşu
1 lt şalgam suyu
10 adet kuru domates
5 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
sosu:
2 adet limon
zeytinyağ
tuz,kırmızıbiber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI:
1)Erişteyi su yerine şalgam suyunda makarna gibi haşlayın ve süzdürün. Zeytinyağla karıştırın ki birbirine yapışmasın.
2)Kuru domatesleri yarım saat önceden sıcak suda bekletin.Sebzeleri yıkayın ve ince ince doğrayın.
3)Erişte, doğranmış,kuru domates,taze soğan,maydanoz,nane ve kornişon turşuyu karıştırın.
4)Sos malzemelerini ayrı bir kasede güzelce karıştırın ve salatanın üzerine dökerek servis yapın.
Sunumunun ve tadının çok lezzetli olduğunu düşündüğüm bir salata.Daha önce aynı salatayı renksiz olarak yapmıştım.Arkadaşım Hatice'de bu renkli halini görünce hoşuma gitti.Eşim ve benim çok beğendiğimiz bir salata......
2 yorum:
Çooook güzel olmuşş,bayıldım :) Ellerinize sağlık...
Hemen deneyeceğim,çok şık duruyor.
Yorum Gönder