Translate

21 Mayıs 2013 Salı

KARAMELLİ MUHALLEBİ(MİLFÖY KIRINTILI)

MALZEMELER:

Muhallebisi:

1.5 lt süt
9 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

üzeri için,
2 adet milföy

karameli için,
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı su
1 paket krema

YAPILIŞI:

1)Süt, un, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağı ekleyerek  mikserle çırpabildiğinizce çırpın. Ben kare borcama döktüm ama siz arzu ettiğiniz servis kabınıza dökebilirsiniz.
2)Karamel için,şekeri tavaya alın ve şekerin tamamen erimesini sağlayın. Eriyince suyunu ekleyin ve çabuk bir şekilde karıştırın.
3)Altını söndürdükten sonra çiğ kremayı ekleyin ve karıştırın.Eğer karameliniz topaklanırsa tekrar ateş üstüne alıp eriyene kadar karıştırın. Tamamen eridiğinden emin olunca altını söndürün.Bir kavanoza koyup dışarda saklayın.Buzdolabına koymayın.
4)Servis yapmadan önce milföyleri ikiye bölün ve fırında pişirin. Pişen milföyleri soğuyunca buzdolabı poşetine koyun ve poşet üzerinden elinizle ufalayın. Poşete koymamızın sebebi hem elimiz kirlenmiyor hem de ortalığa dağılmıyor.
5)Ufalanan milföyleri muhallebinin üzerine her yerine gelecek şekilde dağıtın.Servis yaparken sos kabınıza koyduğunuz karameli tatlının üzerine dökün.