Translate

29 Nisan 2013 Pazartesi

PORTAKALLI TİRAMİSU

       Cumartesi akşamı misafirlerim için yaptığım kolay,lezzetli ve sunumu güzel pasta.Tarifi pelinchef'den aldım ama kedidillerini sadece portakal suyuyla değil kahvede ekleyerek ıslattım.Portakal aromasının yakışmadığı lezzet yok herhalde.
Ama kalabalık misafir için 24 cm lik kelebçeli kalıb kullanırsanız kremayı 2 katı olarak yapın.

MALZEMELER:(20 cm kelebçe için)

1 paket kedidili
1 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker

500 gr süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı labne peyniri
1 paket vanilya
1 adet portakla kabuğu rendesi

üzeri için kakao


YAPILIŞI:

1)Portakal suyunu sıkın içine granül kahve ve şekeri ekleyerk iyice karıştırın.
2)Kedi dillerini ortadan ikiye bölün ve karışıma batırarak kelebçenin etrafına dik olacak şekilde yerleştirin.Tabanına da kedi dillerini yerleştirin.
3)Süt,şeker,yumurta,portakal kabuğu rendesi ve unu sürekli karıştırarak pişirin.Kıvamı olunca altını söndürün.Labne peynirini ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın.
4)Kremanın yarısını kalıba dökün üzerine tekrar kedi dillerini (portakallı karışıma batırarak)yerleştirin ve kalan kremayı dökün.Üzerine kakao serpin. 1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.
Daha önce yaptığım kedi dilli pastaya bakmak isterseniz tarif burada..