Translate

25 Şubat 2013 Pazartesi

İSKOÇ ŞALI

Şal  yapmak isteyenler için çok iyi bir fikir.

                  İş arkadaşlarım bu aralar elişi yapmaya merak sardılar.Onlardan gördüğüm enfes şal.Hem yapımı kolay hemde görüntüsü süper..Gri ve pembenin uyumu bence süper oldu.

YAPILIŞI:

2 adet düz renk 2 adet ebruli olmak üzere ALİZE veya NAKO İPLİK ALIN.
1) Ebruli iplikle 4 numara tığ ile 58 adet kutu olacak şekilde zincir çekin.Zincirin üzerine 58 adet kutu yapın.Bu şekilde 8 sıra yapın.Üzerine düz renk iplikle 12 sıra yapın.
2)8 sıra ebruli iplik 12 sıra düz iplikle olmak üzere toplam 9 adet ebruli bant ve 8 adet düz bant olacak şekilde kutuları yapın.Ben bu şekilde yaptım ama daha uzun isterseniz bu sayıları artırabilirsiniz.Artırırken şuna dikkat edin şalınız ebruli iplikle başlayacak ebruli iplikle bitecek.
3)Bu işlem bittikten sonra iplik geçirme sırasına gelindi.Bunun  için kenardan ebruli iplikle başlanacak ve 10 sıra ebruli iplik geçirelecek.İpi geçirmek için 4 kat yapıp kalın bir iğne yardımıyla bir alttan bir üstten geçirin.
4)10 sıra ebruli geçirdiketn sonra 14 sıra düz ipliği geçirin. şal bitene kadar 10 sıra ebruli 14 sıra düz olacak şekilde geçirin.
5)En son fazlalık iplikleri keserek püsküllerini ayarlayın.
İnşallah anlatabilmişimdir.Takılan arkadaşlara yardımcı olunur.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, şa çok hoş görünüyor ama ben anlamadım yapımını maalesef, yapımını bir iki resimle anlatabilirmisiniz?
teşekkürler
gül

saniyesultan dedi ki...

gül hanım şu an elimde yapıp görüntüsünü alabileçeğim bir şal yok ama anlamadığınız kısmı sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.Aslında çok kolay önce kutu kutu yapıp sonra aralarından iplik geçiriyoruz.Ama sormak istediğiniz herşey için burdayım.
Keşeke yaparken aşamalarını çekseydim.İyi olurmuş.

saniyesultan dedi ki...

gül hanım biraz araştırdım aynı şal deryanın dünyasında da yapılmış ve görüntüleri var .ordan da izleyebilirsiniz.you tube 'de var.http://www.youtube.com/watch?v=B0bHkj0JJpY
bu linki google da yazıp tıklayarak bakın.

SEHER dedi ki...

MERHABA BEN 2 YIL EVVEL BAŞLAMIŞTIM 12 8 KUTUCUKLARDA SORUNYOK BEN SADECE ŞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM KUTUCUKLARA KAÇ ADET TUKUCUKLA BAŞLARSAK BAŞLIYALIM ARADADAN İP GEÇİRİRKEN 10-14 İLLAKİ OLMALI MI YOKSA 10 - 5 DE OLURMU

saniyesultan dedi ki...

seher hanım o aran renkleri nasıl ayarlamak istiyorsanız onun için siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.