Translate

29 Ocak 2013 Salı

YARMALI LAHANA SARMASI

 
Ayşe'çiğimin güzel ellerinden çıkan nefis dolmalar.

MALZEMELER:

Haşlanmış kara lahana
4 adet kuru soğan
tereyağ+sıvıyağ karışımı
2 su bardağı yarma
1 su bardağı pilavlık bulgur
100 gr ince kıyılmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
maydanoz
pul biber,tuz,kuru nane

YAPILIŞI:

1)Soğanı sıvıyağ ve tereyağ karışımında kavurun.Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Eti ekleyin.Et iyice kavrulunca yarma ve bulguru ekleyip karştırın.
2)Yeteri kadar su koyup pişirin.Altını kapatınca maydanoz,pul biberi ve naneyi ekleyip karıştırın.
3)Hazırlanan iç malzemesini haşlanmış lahanaya sarın ve tencereye dizin.
4)Salçalı su hazırlayın lahanaların üzerine dökün biraz zeytinyağ ve tuz gezdirerek pişirin.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Oyy valla canım çekti gece gece :) Arkadaşınızın ellerine sağlık,harika görünüyor!

kalpkurabiye dedi ki...

Ayşe Hanımın ellerine sağlık:)
yarma ile sarmayı gümüşhanede de çok yapıyolar güzel oluyo sahiden:)
sevgiler..

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Yarmaylanda mı sarma oluyormuş?
Tadını çok merak ettim ve denemeliyim bunu.
Eline saglık cnm...

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Padon Ayse nin ellerine saglık yaa, sarmayı görünce aklım orda kaldı :)