Translate

24 Ocak 2013 Perşembe

SEVİNÇ'İN GÜNÜ

Sevinç'in gün menüsü
 
Kıymalı börek
Mercimek köftesi
Parfe

Yarmalı lahana sarması(Ayşecim yaptı)Bizim günün sarmacısı..


Tavuklu Kuru yufka salatası(Perihan hanımçığımdan)bizim günün neşe kaynağı


MALZEMELER:

4 adet kuru yufka
2 adet salatalık
2 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı kırılmış ceviz
dereotu,tuz


YAPILIŞI:

1)Tavuk göğsünü haşlayın ve didin.Salatalığı kabuklarıyla rendeleyin .
2)Servis tabağınızın altını çok az  sıvıyağ  ile yağlayın.Kuru yufkanın iki tanesini kırarak kabınıza yerleştirin.
3)Tavuk,salatalık,dereotu,ceviz ve 2 su bardağı yoğurdu karıştırın.Bu karışımı  yufkaların üzerine dökün.Diğer yufkalarıda kırarak bunların üzerine yayın.
4)Kalan 1 su bardağı yoğurda  dövülmüş 2 diş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın ve en son yufkaların üzerine koyun.
Cevizle süsleyerek servis yapın.



sohbet