Translate

13 Ocak 2013 Pazar

PİŞİ

 
Çocukluğumdan kalma süper lezzet. Annem kahvaltılarda yapar reçel ve peynirle bayılarak yerdim. O zamanlarda genellikle fırından ekmek hamuru alınarak yapılırdı çünkü her mahallede eve yakın bir fırın vardı şimdi tabiki öyle değil ,hatta o yakın fırınların en önemli özelliğide sıcacık mis kokan sıcak ekmekle tereyağ yemekti.....Neyse bu kadar nostalji yeter.Yakınınızda fırın varsa ne ala yoksa bu tarifle denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Ilık suyun içine maya ve şekeri koyun ,kabarınca kabınıza dökün ,diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir  hamur elde edin.15 dakika mayalanması için bekleyin.
2)Mayalanan hamurdan elinize çeviz büyüklüğünde hamur alın hafif elinizi sıvıyağa batırarak açın ve kızgın yağda kızartın.
Mis gibi çayın yanında afiyetle yiyin.

4 yorum:

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Bende mayali yaparim ve cok severim , emeklerine saglik...

fatosun mutfagından... dedi ki...

pişiye bayılırımm..mis gibi kokmuştur..ellerine sağlıkk

NzlGl dedi ki...

Bizim evde her zaman kabul görmüştür pişi:))
seninde ellerine sağlık olsun canım, sevgiler

sibelyalcincom dedi ki...

Yanındada tulum peyniri süper ellerinize sağlık:)