Bu Blogda Ara

30 Aralık 2012 Pazar

NOHUTLU KITIR SALATA

 Uzun  bir aradan sonra  merhaba.Babamın acil ameliyatı için Samsun'a gitmem gerekti.Babamın ameliyatıda başarılı geçti çok şükür eve çıkardık ,patoloji sonucunu bekliyoruz.İnşallah oda iyi çıkar.
Evet kaldığımız yerden devam edelim...
Gün menüsündeki salatalardan biri

MALZEMELER:

3 adet yufka
1 su bardağı nohut(haşlanacak)
yoğurt
2 diş sarımsak,tuz
üzeri için,kuru nane



 
YAPILIŞI:
 
1) 1 adet yufkayı yarıya bölün,yuvarlak tarafından başlayarak rulo yapın,iki parmak genişliğinde kesin ve tepsiye dizin.Diğer yufkalara da  aynı işlemi yapın .Fırında iyice kızarana kadar  pişirin.
2)Nohutu haşlayın,kıtır yufkalarla karıştırın.
3)Servis'ten hemen önce sarmsaklı yoğurtla kaıştırarak servis yapın.Önceden karıştırır iseniz yufkalar yumuşar..

17 Aralık 2012 Pazartesi

YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU

Daha önceki misafirlerime yaptığımda çok beğenildiği için ,bu misafirlerime de yaptım.Hem yapımı kolay hemde lezzeti tam.
 

MALZEMELER:

4 adet  tavuk göğsü
5 adet iri patates
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
yaklaşık 250-300 gr katı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
tuz
ÜZERİ İÇİN,
tereyağda eritilmiş kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Tavuk göğsünü haşlayın ve didin.
2)Patatesi haşlayın ve rendeleyin.
3)İkisini birbirine karıştırın .Cevizi ekleyin.Yoğurt mayonez ,sarımsak ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
4)Servis  yaparken üzerine tereyağda eritilmiş kırmızı pul biberi dökün ve biraz cevizle süsleyin.

Tarif:Yeşilkivi

16 Aralık 2012 Pazar

MİSAFİRLERİM

Evet günümü yaptım
 her zamanki gibi çok eğlendik tabi ben dolanmaktan bütün espirilere dahil olamadım.Perihançığım herzamanki gibi formundaydı.Neyse bir dahaki ay acısını çıkarırım.
Allah birlikteliğimizi daim kılsın.
Masam,


menüdekiler,

1)Kıymalı börek
2)Haşhaşlı
3)Şark Köftesi(Fellah köftesi)
4)Yalancı çerkez tavuğu
5)Kıtırlı nohut salatası
6)Kuru patlıcan biber dolması
7)Samsa Tatlısı
8)Tavuk göğsü

 ve sevdiklerimle bol sohbet

 
 
Haşhaşlım
Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.



Kuru patlıcan ve biber dolmam,
 
 
Servis aşamaları,

11 Aralık 2012 Salı

MİSAFİR MENÜSÜ

işte sizlere bir menü daha....hafta sonu günüm var, inşallah masayı çekebilirim.Görüşmek üzere...
NOT=
Yorumlardan anladığım kadarıyla misafirlerime bu menüyü yapaçağım zannedilmiş.Ben sizlerle paylaşmak için bunu yazdım.kendi misafirlerim için yeni tarifler deneyeçeğim.Daha sonrası da sizlerle onlarıda paylaşaçağım.

1)Milföylü yufkalı börek
2)Dolama Çörek
3)Etimek salatası
4)Mantar salatası
5)Buğday salatası
6)Böğürtlen soslu tart
7)Şerbetli un kurabiyesi

5 Aralık 2012 Çarşamba

SADE POĞACA

Çoçuklar için özellikle oğlum için yaptığım yumuşaçık pofuduk poğacalar...
Resimlere bakınca hep tabanda aynı mavi zemini görüyorsunuz içinizden geçebilir bu nedir?hep aynı yerde resim çekiyor diye..Evet haklısınız fotoğraf makinemi tam çözemedim evin içinde çekince koyu çıkıyor bu nedenle ışıkdan faydalanmak için  balkondaki sebzeliğimin üzerine çekiyorum. tabi üzerine bir örtü ört de çeksene diyeçeksiniz evet doğru ama o kadar çabuk yapıyorumki örtü örtmeyi unutuyorum.
 

MALZEMELER:

250  gr eritilmiş tereyağ
2 yumurta beyazı+1 sarısı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
1 paket maya
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1)Hamurun bütün malzemelerini karıştırın.Yaklaşık 900 gr un alıyor,yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin.Hamurumuzu biraz mayalanması için bekletin.
2)Mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölün.Herbir parçayı yaklaşık 28-30 cm ebatında acın ve 8 eşit parçaya bölün ve rulo yapın.
3)Ruloları tepsiye dizin ve tepsi mayası için biraz bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün susam atarak pişirin.

Yapıldığı gün yendiğinde çok lezzetli bir poğaca.Arzu ederseniz içine peynir de koyabilirsiniz.Ben yarısını boş yarısına da kaşar peyniri koydum.

TARİF:Allah ne verdiyse (teşekkürler)

2 Aralık 2012 Pazar