Translate

29 Kasım 2012 Perşembe

KOLAY BÖREK

Bu aralar o kadar çok misafir ağırladım ki artık kime ne yaptığımı bende karıştırır oldum.Misafir ağırladığım gibi çok misafirliği de gittim.Neslihan'a kahvaltıya gittiğimizde yaptığı böreği hafta sonu çocukların yemesi için yaptım.Belki hepimizin bildiği bir börek fakat sunumuyla çok pratik olduğu için yayınlamayı düşündüm.
 
MALZEMELER:
 
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
iç malzemesi,peynir ve maydanoz
 
YAPILIŞI:
 
1)Süt,sıvıyağ,yumurtayı karıştırın.1. yufkayı masaya serin üzerine yumurtalı karışımdan sürün ve iç malzemesinden her tarafına geleçek şekilde yayın.Gevşek olacak şekilde ruola yapın ve elinizle hafif büzdürerek fırın kabınıza ortadan başlamak üzere dolayın.
2)Diğer iki yufkayada aynı işlemi yapın.Kalan sosu üzerine dökün .Arzu ederseniz pişirmeden önce üzerine tereyağ parçaları koyabilirsiniz.
 
 

      Cumartesi Zeynep,eşi ve annesi bendeydi.Bol sohbetli ve güzel bir akşamdan arta kalan bu resim oldu.Eşimin çiğ köftesi meşhur olduğu için çiğ köfte yaptı bende onu örtmemek adına çok fazla çeşit yapmadım.Yalancı beyti,barbunya pilakı ve aşure günü olması sebebiyle aşure vardı.Ev yapımı salatalık ve domates turşusunu da unutmayayım.

Yalancı beyti,her zamanki  gibi çok övgü aldı.Barbunya pilaki'nin üzerine servis yaparken Halamın gelini ceviz dökmüştü çok da güzel olmuştu.Ben kendi soframda atmayı unuttum.fakat bir dahaki sefere maydanoz yerine cevizle servis yağaçağım.


27 Kasım 2012 Salı

KAVURMALI PİDE


Daha önceden yaptığım yaprak kıymalının hamurunu kullanarak oğlum için  yaptığım kavurmalı pide...Tabi yapalı çok zaman oldu ama yayınlamak bugüne imiş.
Hamuru için bu hamuru kullandım. Hamuru hazırladıktan sonra ikiye böldüm .Yani bu hamurdan iki adet yuvarlak pide çıkıyor.  Üzerine kurbanda kavurduğum kavurmadan koydum tereyağ parçaları ve domates koyarak fırına verdim. İndirmeye yakın üzeine biraz kaşar peyniri rendeledim.
Sabah kahvaltısı için süper bir alternatif aynı hamurundan peynirli veya kıymalıda yapabilirsiniz.Tercih sizin...

Hayat çok güzel fakat biz onu kendimize zehir ediyoruz. Şunum yok ,oğlum niye 80  aldı,makinem güzel yıkamıyor,Ayşe bunu dedi Fatma böyle yaptı.Sorun bulmakta üstümüze yok..Herşeyi kendimize dert edip üzülüyor sonunda hiçbirşeyi de halledemiyoruz.Bu nedenle herşeyi oluruna bırakıp olanı kabul etmekle başlamamız lazım.Bir kitabta okumuştum sizlerlede paylaşayım.

''hepimiz bu dünyaya hayatımızı en iyi şekilde yaşamak için geliyoruz ve inanın bana hayat saklanarak,umutsuzluklara,pişmanlıklarla harcanmayacak kadar kısa.Her gün yeni gün kendi mücizelerini beraberinde getirir......''

İnşalalh mücizelerimizi görebiliriz......

25 Kasım 2012 Pazar

NESQUİKLİ TOPLAR


Kızımın yaşgününde yaptığım ama tarifini yayınlamayı unuttuğum süper bir tarif...Yaşgünü olması sebebiyle çoçuklar sever diye düşündüm ama çoçuklardan çok büyükler sevdi.
   
Son günlerde siteme eskisi kadar tarif ekleyemiyorum ama o kadar çok güzel geri dönüşler alıyorumki tekrar heveslendim.Allahımın izniyle inşallah tekrar sizlere paylaşımlarımı aktarmak istiyorum.Bu aralar Tasavvufa merak sardım çok değişik kitablar okudum.İçlerinden birindeki şu cümleyi ki o cümleyi şu an hayatıma uygulamaya çalışıyorum..

''Sana affedilemeyecek kadar hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden ceza vermek istiyorsan affet. Hissedilen herşeyi arşivleyen kader kendisiyle en iyi biçimde ilgileneçektir.''
                                                                                                                        Şems Tebrizi

İnsan affetmeye başlayınca hafiflediğini hissediyor, boşu boşuna yük yapıp taşıyoruz. Affedince birden yükün azalıyor...Düşüncelerinizi merak ediyorum...

MALZEMELER:

  • 1 paket (175gr) pötibör bisküvi, un haline getirilmiş
  • 125gr tereyağı, eritilmiş
  • 100 gr hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • 3 yemek kaşığı toz nesquik
  • 1 su bardağı süt(sütü kontrollu katın yavaş yavaş ekleyinki çok yumuşak olmasın)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • ayrıca topları bulamak için 30 gr hindistan cevizi

Hazırlanması:

1.      Topları bulayacağınız hindistan cevizi haricindeki tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı biraz katılaşması için buzdolabında bekletin.
Katılaşan karışımdan parçalar alıp top şekli verin ve hindistan cevizine bulayın. (Ben bir kısmını da susama buladım

tarif:Portakal ağacı

15 Kasım 2012 Perşembe

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Cumartesi akşamı misafirlerim için hazırladıklarım.Özellikle çerkez tavuğu salatası çok beğenildi,en kısa sürede tarifini yayınlaçağım.
Kuru  Börülce Salatası

MALZEMELER:

1 kase kuru börülce
1 kase yeşil zeytin
5 adet kornişon turşu
yarım demet dereotu
üzeri için,nar ve çeri domates
zeytinyağ
limon
nar ekşisi ve tuz

YAPILIŞI:

1)Börülceleri akşamdan ıslatın.Ertesi sabah haşlayın.
2)Zeytin,dereotu ve kornişon turşuyu doğrayın.Sos malzemelerini ekledikten sonra üzerini nar ve çeri domatesle süsleyin.


Yalancı Çerkez Tavuğu
Servis yaparken üzerine tereyağda eritilmiş kırmızıbiber döktüm.


Elmalı Turta
Meltemçiğim için yapıldı....Kendisi çok seviyorda...

Böğürtlenli Chesekek
Diğer beğenilen tatlımın tarifini daha önce vişneli olarak vermiştim.Tek farkı bu sefer vişne yerine böğürtlen kullandım.
Tabi Baklava yufkasından böreğim ve harika pazım vardı.Ama onlar sofraya sıcak gelmeleri gerektiği için o koşuşturmada resimlerini çekemedim.

6 Kasım 2012 Salı

MİSAFİR MENÜLERİ

Misafir ağırlamanın en zor yanı ne yapaçağına karar vermektir.Size yardımcı olması acısından misafir menüleri yayınlamaya devam ediyorum.
Nevin bunlar senin için,

1)Mantı Börek
2)Harika pazısı
3)Yoğurtlu patates salatası
4)Tabule
5)Fındık Bezeli tatlı
6)Meyveli Pasta

YAŞGÜNÜ

Kızımın hafta sonu doğum günü vardı .Yaşanan telaş içerisinde sofranın bütün halini çekemesemde yaptıklarımın bazılarından görüntüler..Çocuklara hoşluk olması için onların tabak , bardaklarını ve peçetelerini özel olarak seçtim.Ayrıca gelen çoçuklara dağıtmak için horoz şekerleri aldım onların kendimin süslediği bir saksı içerisinde servis yaptım.En kısa sürede bunun resmini yayınlayacağım.

Kıymalı börek

Kartopu


Bomba incir

Kuru patlıcan-biber dolması

Pizza
ve resim çekilmesi unutulan
Patates salatası,julyen salata ve yaşpasta