Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2012 Pazartesi

HASAN PAŞA KÖFTESİ

Oğlum hasan paşa köftesini çok seviyor.Ramazanda oruç tutunca onun çok sevdiği köfteyi yaptım. Sitede yayınlamadığımı fark edince eklemeye karar verdim.

Bu akşamki ramazan menüm,

Hasan paşa köftesi
Pilav
Domates salatası
Yufka tatlısı 
MALZEMELER:
 Köfte için,
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet soğan 
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
karabiber,tuz
püre için,
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı süt
tuz
sos  için,
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su

YAPILIŞI:

1)Kıyma,rendelenmiş soğan,rendelenmiş sarımsak,bayat ekmek,yumurta ve baharatlar iyice karıştırarak yoğurulur.Yoğrulan harçtan çanak şeklinde köfteler hazırlanır.Fırın tepsisine dizilerek kızarana kadar pişirilir.
2)Patates haşlanır ve ezilir.İçine tereyağ ve süt konularak ocak üzerinde 5 dakika karıştırılır.tuz eklenerek altı söndürülür.
3)Köfteler pişince ortalarına patates püresinden konur.Salçalı su köftelerin üzerine dökülür ve pürenin üzeri kızarana kadar pişirilir.

21 Temmuz 2012 Cumartesi

PARFE

Ev sahibimizin yaptığı soğuk tatlımızın tarifi.......

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 poşet krem şanti
1.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 limon rendesi
1 paket kakaolu bisküvi
üzeri için,
vişne taneleri ve fıstık

YAPILIŞI:

1)Yumurtaları şeeker ile kar gibi olana kadar çırpın.
2)Krem şantileri 1.5 su bardağı sütle çırpın.İçine vanilya ve limon kabuğunu ekleyerek karıştırın.
3)Yumurtalı şeker karşımını krem şantili karışıma ekleyin ve birbiri ile iyice özdeşleştirin.
4)Servis kabınızın altına bisküvileri rondodan geçirerek yayın üzerine karışımı dökün.Üzerine vişne taneleri ve fıstıkla süsleyerek dondurucuya koyun.
5)Servis zamanına kadar dondurucuda kalsın çünkü hemen erir.

15 Temmuz 2012 Pazar

PATATESLİ MİLFÖYLİ BÖREK

MALZEMELER:

1 paket milföy
3-4 adet haşlanmış patates
1 adet kırmızı biber
50  gr beyaz peynir
tereyağ
karabiber,tuz,pul biber

YAPILIŞI:

1)Milföylerin 5 tanesini yanyana koyun diğer  5 tane milföyü dikdörtgen(dikdörtgenin kısa kenarı 2 milföyden uzun kenarı 5 milföyden oluşacak) oluşturacak şekilde üzerine ekleyip merdane ile açın.
2)Haşlanmış patatesi ve ince ince doğranmış kırmızı biberi,peyniri robottan geçirin.En son baharatları ekleyerek karıştırın.
3)Didötgen şeklindeki milföylerin uzun kenarına iç harçı yayın ve rulo yapın.2 parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine dizin.
4)Tereyağını eritin ve her bir rulonun üzerine yağdan gezdirin ve fırırna verin.

Neslihan'a Asiyenin getirdiği lezzetli börek. Hem kolay hem de sunumu şık.Özellikle çoçuların yaşgünlerinde düşünülebilecek bir börek.


14 Temmuz 2012 Cumartesi

NESLİHAN'IN SOFRASI


MEMÜDEKİLER:
                                                           1)Pirinç Salatası
2)Fasulye kızartması
3)Patates püreli salata
4)Parfe
5)Patatesli milföy böreği(Asiye'nin yaptığı)

Ayrıca Su böreği ve Yaşpasta(benim yaptığım) vardı. Patatesli Börek ve parfenin tarifi yakında.....