Bu Blogda Ara

25 Mart 2012 Pazar

KIYMALI LAZANYA

Lazanyayı ilk defa denedim.Oğlum nerdeyse hepsini yedi 'anne bu kıymalı börek gibi oldu 'diyerek yorumunu da yaptı.Bir daha denermiyim bilemiyorum ama lezzetli olduğu kesin.

MALZEMELER:

15 adet lazanya
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
tuz,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber

beşemel sosu:

125 gr tereyağ
4 yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
tuz

kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞI:

1)Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvıyağda kavurun.Yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
2)Kıymayı ilave edin ve iyice kavurun.En son domatesi ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurun.
3)Beşemel sos için tereyağını eritin ve unu ekleyerek 2-3 dakika kavurun.Sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hızlı çırpma teli ile karıştırınki topaklanmasın.Hepsi birbiriyle özleşince altını söndürün.Tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın.
4)Borcamın altına biraz sos dan sürün.Üzerine lazanyaları dizin.(Benim kullandığım lazanyalar haşlanmadan kullanılabilenlerdendi.)Sosdan sürün kıymalı harçtan yayın.
5)Lazanyalar bitene kadar sos ve kıymalı harç olmak üzere yerleştirin.En son sosu sürün ve kaşar peyniri rendesini yayın. 170 derecede 25-30 dakika pişirin.

22 Mart 2012 Perşembe

ÇEMENLİ EKMEK

Kahvaltı için süper bir lezzet..Yapınca çok yediğim için yapmak istemediğim bir tarif.Bu tarifi ilk fırsatta mayalı hamur yapıp arasına sürerek deneyeceğim...

MALZEMELER:

ekmek dilimi

ÇEMEN İÇİN.

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
50 gr beyaz peynir
2 diş sarımsak
dövülmüş ceviz
çemen baharatı
biraz zeytinyağ
tuz,kimyon,kırmızı pul biber

Hepsini karıştırın.Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp fırına verin.

12 Mart 2012 Pazartesi

KADRİYE'NİN SOFRASI


Bu ayki günümüz Kadriye idi.Bundan sonra katıldığım toplantılardaki masa ve menüleri sizlerle paylaşacağım...Kendi günleriniz içinde bir fikir almış olursunuz..

MENÜDEKİLER:

1)Su böreği
2)Sosyete mantısı
3)Poğaca
4)Keten tohumlu,çörek otlu ekmek
5)Pazılı Pırasalı kuş
6)Közlenmiş patlıcan salatası
7)Yarmalı lahana sarması
8)Kedi dilli pasta
9)Mısır unlu muffin yaşpastalar

İlk kez yedim ve çok beğendim.Kendim yaptığım zaman üzerine pudra şekeri yerine çikolata sosu dökmeyi düşünüyorum....

MALZEMELER:(12 adet muffin için)

2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
muhallebisi:
2 su bardağı süt
2.5  yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
kekin içinden kalan vanilya
üzeri için,pudra şekeri
YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Diğer malzemeleride ekleyerek iyice karıştırın.
2)Muffin kalıblarına 1 yemek kaşığı kadar koyup pişirin.
3) Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırark pişirin.
4)Fırından çıkan muffinlerin üzerine nemli bezli örtün.10 dakika böyle bekledikten sonra kekleri ikiye bölün.Ilınan muhallebileri arasaına koyup üzerlerini kapatın.Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin.
not:
çok çabuk bayatlayan bir kek olduğu için yapıldığı gün tüketilmelidir.


Çok lezzetli ve bir o kadarda kolay bir tarif..Sebze yemeyen çoçuklar için süper bir öneri...
PAZILI PIRASLI KUŞ

malzeme miktarı göz karararı
Pazı
Pırasa
nane
maydanoz
mısır unu
beyaz un
yumurta
1 paket kabartma tozu

Sebzeleri yıkayın ve ince ince doğrayın.Diğer malzemeleride sebzelere eklyerek karıştırın.Yarım saat  bekletin ve kızgın yağda kaşıkla dökerek kızartın.





1 Mart 2012 Perşembe

SEVİNÇ 'İN SOFRASI


 Gün arkadaşım Ayşegül'ün sevimli kardeşi Sevinç bizi evine davet etti.Davete icabet etmek lazım deyip oynaya oynaya ona gittik.Gerçekten herşeyi özenerek hazırlamış ve önemsemişti....Hatta artık onuda günümüze almaya karar verdik çünkü
 bizleri çok güzel ağırladı.

Menüsünde neler vardı
1)Peynirli börek
2)Kıymalı iskender
3)Patates salatası
4)Mercimek köftesi
5)Kırmızıbiber turşusu salatası
6)Zeytinyağlı lahana sarması
7)Sultan lokumu
8)Haşhaşlı tatlı

Daha önce ben haşhaşlı tarifi yayınlamıştım hemen hemen benzemekle beraber küçük küçük farklar var.
Sizlere tatlının tarifini vereyim.


MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

YAPILIŞI:

1)Kek için,şeker ve yumurtayı çırpın,sırayla diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.yağlanmış kare borcama  dökerek pişirin.
2)Kek pişerken 3 Su bardağı şekeri 3 Su bardağı su ile  pişirin,kaynayınca limonu ekleyip altını söndürün. ve soğumaya bırakın.Kek pişip soğuduktan sonra ılık şerbetle ıslatın.

Sevinç tatlıyı üzerine böğürtlen sosu dökerek servis yaptı.
Üzerine arzu ettiğiniz bir    beyaz bir muhallebi yapıp dökerek de servis yapabilirsiniz.