Translate

29 Kasım 2012 Perşembe

KOLAY BÖREK

Bu aralar o kadar çok misafir ağırladım ki artık kime ne yaptığımı bende karıştırır oldum.Misafir ağırladığım gibi çok misafirliği de gittim.Neslihan'a kahvaltıya gittiğimizde yaptığı böreği hafta sonu çocukların yemesi için yaptım.Belki hepimizin bildiği bir börek fakat sunumuyla çok pratik olduğu için yayınlamayı düşündüm.
 
MALZEMELER:
 
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
iç malzemesi,peynir ve maydanoz
 
YAPILIŞI:
 
1)Süt,sıvıyağ,yumurtayı karıştırın.1. yufkayı masaya serin üzerine yumurtalı karışımdan sürün ve iç malzemesinden her tarafına geleçek şekilde yayın.Gevşek olacak şekilde ruola yapın ve elinizle hafif büzdürerek fırın kabınıza ortadan başlamak üzere dolayın.
2)Diğer iki yufkayada aynı işlemi yapın.Kalan sosu üzerine dökün .Arzu ederseniz pişirmeden önce üzerine tereyağ parçaları koyabilirsiniz.
 
 

      Cumartesi Zeynep,eşi ve annesi bendeydi.Bol sohbetli ve güzel bir akşamdan arta kalan bu resim oldu.Eşimin çiğ köftesi meşhur olduğu için çiğ köfte yaptı bende onu örtmemek adına çok fazla çeşit yapmadım.Yalancı beyti,barbunya pilakı ve aşure günü olması sebebiyle aşure vardı.Ev yapımı salatalık ve domates turşusunu da unutmayayım.

Yalancı beyti,her zamanki  gibi çok övgü aldı.Barbunya pilaki'nin üzerine servis yaparken Halamın gelini ceviz dökmüştü çok da güzel olmuştu.Ben kendi soframda atmayı unuttum.fakat bir dahaki sefere maydanoz yerine cevizle servis yağaçağım.


6 yorum:

Unknown dedi ki...

kolay tarifler her zaman tercihimdir,ellerine sağlık...

NzlGl dedi ki...

Bir benzer böreğide ben yapıyorum gerçekten çok güzel oluyor. Ellerine sağlık Saniyeciğim, sevgiler

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

sultanım ellerine sağlık .
çayın varmı bende varım:)))

*mehtap dedi ki...

çok güzel görünüyrlar,ellerine sağlık

Serap Uzun. Karakazandan dedi ki...

Daha ne olsun canimm? Allah bereket versin zaten çığ köfte varsa gerisi teferruat.Afiyet şifa olsun sizlere.

Selamlarimla...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

OOO GÖZÜM GÖNLÜM AÇILDI MAŞALLAH