Translate

26 Eylül 2012 Çarşamba

MANTARLI PATLICANLI BÖREK

 

 
 
Cumartesi  günü arkadaşlarla piknik yapmak için anlaştık tabii,  Biz kim oluyoruzda plan yapmaya kalkıyoruz tam buluştuk arabalara bineçeğiz öyle bir yağmur yağdıkı gitmekden vazgeçmek zorunda kaldık.Herşey nasip kısmet işi..Durum böyle olunca Lale hani bana gidelim dedi ve Hepimizin yaptıkları ve Lale'nin muhteşem evsahipliği ile süper bir gün geçirdik.
 
 
menümüzde neler mi vardı?
 
1)Mantarlı patlıcanlı börek
2)Sosisli karnıyarık böreği
3)Keten tohumlu ekmek
4)Çemen
5)Zeytinyağlı yaprak sarma
6)Etli lahana dolması
7)Turşu kavurması
8)Mercimekli yufkalı salata
9)Kuru üzümlü kurabiye
10)Limonlu kek
11)Çikolatalı kek
12)Un helvası,bundan o kadar çok yedimki size anlatamam....
 

MANTARLI PATLICANLI BÖREK
 

resmini çok güzel çekemedim ama lezzeti konusunda herkesin  tam not verdiği börek.Hacer 'in yaptığı böreğin tarifini vereyim.Şunu da söylemeliyim kendim yapaçağım zaman tek porsiyonluk yapıp sigara böreği gibi sarmayı düşünüyorum.
 
MALZEMELER:
 
6 adet yufka
1 kg patlıcan
1 paket mantar
2 adet kırmızıbiber
2 adet soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
 
Yufkanın arasına sürmek için sos,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
 
YAPILIŞI:
 
1)Patlıcanları tamamen soyun ve küp küp doğrayarak tuzlu suda bekletin.
2)Mantarları ve diğer malzemeleri doğrayın.Patlıcanları ve doğranan sebzelerinin hepsini  aynı anda bir tavaya alın ve kavurun.
3)Fırın tepsisine 1.yufkayı yayın,arasına süt ve sıvıyağ karışımından sürün 2.yufkayı yayın tekrar sostan koyun.İç malzemenin yarısını yayın. 3.yufkayı koyun 4. yufkayı koyun(yufkaların arasına süt ve sıvıyağ karışımından sürün.) iç malzemenin kalanını  yayın ve .5. ve 6. yufkayı koyun ve kalan sosu dökerek pişirin.