Translate

12 Ağustos 2012 Pazar

PATATESLİ YUFKA MANTISI


Siteler arasında gezinirken Allah ne verdiyse sitesinde bu tarifi gördüm ve eve gider gitmez hemen denedim. Kendisine teşekkürler.Sarımsaklı yoğurtlu bir tarif bizim evde her zaman çok sevilir.Ayrıca  harcının çiğden hazırlanıyor olması da bir kolaylık...

MALZEMELER:

1 kg patates
2 adet soğan
2 yumurta
maydanoz
2 adet yufka
tuz,karabiber,kimyon
üzeri için,
sarımsaklı yoğurt
domates sosu

YAPILIŞI:

1)Patatesi rendeleyip süzgece koyun  tuz ile iyice ovduktan sonra en az 20 dakika süzdürün.Bu dakikaya gerçekten riayet edin çünkü sonra harcınız sulu olur.
2)Süzülen patatesleri iyice sıkın içine soğan rendesi,maydanoz,yumurta ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3)Yufkayı enlemesine dörde bölün.(Elinizde dört tane dikdörtgen parça olacak).Dikdörtgen parçaların uzun kenarına patatesli içten koyun ,rulo yapın ve dilimleyin.
4)Dilimleri tepsiye dizin arzu ederseniz üzrine sıvıyağ sürebilirsiniz.ben sürmedim çıtır çıtır olmasını daha çok seviyorum.
5)Pişen yukları servis tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sos gezdirerek servis yapın.
Domates sos:
2 adet domatesi rendeleyin,2 diş sarımsak ,1 çay kaşığı şeker ,sıvıyağ ve tuz ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.