Translate

16 Ağustos 2012 Perşembe

KAKAOLU İRMİK TATLISI


Sende pişir. com da görünce  denedim.Fakat arkadaşım bu kekin üzerine beyaz muhallebi yaparak servis yapmıştı. Ben ramazan dolayısıyla sadece kek olarak servis yaptım.Çok da lezzetli olmuştu..

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

şerbeti:

1.5 su bardağı su
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri çırpın.Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kare borcama dökün ve 170 derecede pişirin.
2)Şerbet için,şeker ve suyu kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
3)Kek soğuduktan sonra kürdanla sık sık delin ve ılık şerbeti dökün.
1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

hmm değişik görünüyor denemeli eline sağlık sevgiler...

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Bayilirim irmik tatlisina, süper görünüyor canim ellerine saglik....