Translate

1 Mayıs 2012 Salı

KURU MEYVELİ KARAMELLİ PASTA

Tarifi mutfak sırlarında gördüm hoşuma gitti fakat yapılışı farklıydı ben aynı malzemeleri kendime göre uyarladım..

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi:

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için,
300 gr kuru incir
10 adet kayısı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Karemeli için,
1.5 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su
çeyrek limon suyu

YAPILIŞI:

1)Kek için,yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kare borcama dökerek fırına verin.
2)Kuru incir ve kayısıları doğrayın cevizleri iri iri ayıklayın.
3)Karemel için şekeri kısık ateşte  eritin,tamamen eriyince suyunu yavaş yavaş ekleyin ve kaynamaya bırakın.Şeker tamamen eriyince limonu ekleyip altını söndürün.
4)Doğranmış incir ve kayısıları karemelin içine atın biraz karıştırıp kevgirle başka bir tabağa alın ve cevizlerle karıştırın.
5)Muhallebi için,süt,şeker,un ve nişastayı karıştırarak pişirin.Altını söndürdükten sonra tereyağını ekleyerek çırpın.
6)Ilınan kekin üzerine karemeli yavaş yavaş dökün ve kekin her yerinin ıslanmasını sağlayın.Onun üzerine muhallebiyi dökün onun üzerinede karemelli incir,kayısı ve ceviz karışımı düzgünce dökün.
1 gece dolabta bekledikten sonra servis yapabilirisniz.