Translate

12 Mart 2012 Pazartesi

KADRİYE'NİN SOFRASI


Bu ayki günümüz Kadriye idi.Bundan sonra katıldığım toplantılardaki masa ve menüleri sizlerle paylaşacağım...Kendi günleriniz içinde bir fikir almış olursunuz..

MENÜDEKİLER:

1)Su böreği
2)Sosyete mantısı
3)Poğaca
4)Keten tohumlu,çörek otlu ekmek
5)Pazılı Pırasalı kuş
6)Közlenmiş patlıcan salatası
7)Yarmalı lahana sarması
8)Kedi dilli pasta
9)Mısır unlu muffin yaşpastalar

İlk kez yedim ve çok beğendim.Kendim yaptığım zaman üzerine pudra şekeri yerine çikolata sosu dökmeyi düşünüyorum....

MALZEMELER:(12 adet muffin için)

2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
muhallebisi:
2 su bardağı süt
2.5  yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
kekin içinden kalan vanilya
üzeri için,pudra şekeri
YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Diğer malzemeleride ekleyerek iyice karıştırın.
2)Muffin kalıblarına 1 yemek kaşığı kadar koyup pişirin.
3) Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırark pişirin.
4)Fırından çıkan muffinlerin üzerine nemli bezli örtün.10 dakika böyle bekledikten sonra kekleri ikiye bölün.Ilınan muhallebileri arasaına koyup üzerlerini kapatın.Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin.
not:
çok çabuk bayatlayan bir kek olduğu için yapıldığı gün tüketilmelidir.


Çok lezzetli ve bir o kadarda kolay bir tarif..Sebze yemeyen çoçuklar için süper bir öneri...
PAZILI PIRASLI KUŞ

malzeme miktarı göz karararı
Pazı
Pırasa
nane
maydanoz
mısır unu
beyaz un
yumurta
1 paket kabartma tozu

Sebzeleri yıkayın ve ince ince doğrayın.Diğer malzemeleride sebzelere eklyerek karıştırın.Yarım saat  bekletin ve kızgın yağda kaşıkla dökerek kızartın.