Translate

31 Ocak 2012 Salı

SARIMSAKLI POĞACA

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
alabildiğine un

arası için,
50 gr tereyağ (oda ısında)
1 diş sarımsak
150 gr beyaz peynir maydanoz
üzeri için,
yumurta sarısı
susam


YAPILIŞI:

1)Ilık sütün içine maya ve şekeri koyun ve kabarmasını bekleyin.Kabarınca yoğurma kabınıza dökün üzerine sıvıyağ,yumurta akı,tuz ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Mayalanması için üzerini örterek bekletin.
2)Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın.Yumuşak tereyağının içine 1 diş sarımsağı rendeleyerek ekleyin ve karıştırın.Beyaz peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın.
3) Herbir bezeyi açın ve üzerine sarımsaklı tereyağdan sürün ve peynirli karışımdan her tarafına geleçek şekilde  yayın,hamuru rulo yapın ve üçgen şeklinde olacak şekilde kesin.Diğer bezeyede aynı işlemi yapın ve tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpiştirerek  fırına verin.