Translate

19 Aralık 2011 Pazartesi

PAZILI BORANİ

MALZEMELER:

 Ölçüler kişi sayısına göre ayarlanabilir. 
1 bağ pazı
1 adet soğan
1 kase dolusu katı yoğurt
2 diş sarımsak
 tuz,karabiber,kırmızı toz biber
 üzeri için,eritilmiş tereyağ

YAPILIŞI:

 1)Pazıları yıkayıp doğradıktan sonra haşlayın.
 2)Soğanı sıvıyağda kavurun,pazıları da ekleyin ve kavurun.baharatlarını ekleyin.
3)Soğuyunca sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Servis yapmadan önce arzu ederseniz üzerine eritimiş toz kırmızıbiberli tereyağı dökebilirsiniz.

 NOT:Bu tarifi ıspanaklı da yapabilirsiniz.Ispanaklı yapacaksanız ,ıspanağı haşlamadan direk soğanla kavurarak kullanın.
 NOT:Arzu edilirse içine bulgur köftesi da yapılıp atılabilir.Meral de ıspanaklı ve köftelisini yemiştim.Köfte farklı bir lezzet katıyor. Bulgur köftesi yapmak için, ince bulguru sıcak su ile ıslatın.Bulgur şişince un,nane,tuz ekleyerek yoğurun.Fındık kadar köfteler yapın ve haşlayın. Hazırlanan bu köfteleri bu salatanın içinde kullanabileçeğiniz gibi yoğurtla yapılmış karnabahar salatasının içinde de kullanabilirisiniz.. Ayrıca mevsim yeşilliklerinin içinde de bir kullanım şekli var onu yapıp resimlediğim aman anlataçağım.