Translate

1 Ocak 2012 Pazar

MİMOZA SALATASI

salatanın tarifini yemek zevkinden aldım .Fakat yapım sırasında kendime göre bazı değişiklikler yaptım.
MALZEMELER:

4 adet haşlanmış patates
2 adet havuç
3 adet yumurta
beyaz lahana(ince doğranmış ve tuzla ovulmuş)
bunun yerine çukundur(pancar) turşusuda kullanbilirsiniz.renkli olaçağı için sunumda daha hoş gözükür.
300 gr ceviz
sosu:
250 gr katı yoğurt(yoğurdunuz sulu ise akşamdan süzgeçte bekleterek suyunu süzün.)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
yarım demet dereotu
tuz

YAPILIŞI:

1)Kelepçeli kalıbınızın kelepçeli kısmını   servis tabağınıza yerleştirin.Haşlanmış ve ezilmiş patatese biraz tuz ekleyerek karıştırın ve kelepçenin altına bastıra bastıra yerleştirin.
2)Sos malzemelerini karıştırın ve patetesin üzerini kapatacak şekilde sürün.
3)Rendelenmiş havucu sosun üzerine yayın tekrar sosdan sürün.Beyaz lahanayı koyun ve tekrar sosun
 kalanını sürün.Haşlanmış yumurtaları rendeleyerek sosun üzerine yayın.En son  rondadan geçirilmiş cevizleri dökün.1-2 saat dolabta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Servis yapmadam önce kelepçeyi çıkartın.Afiyet olsun.

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

deneneceklerin içinde ama henüz deneyemedim bende.harika görnüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Ne olduğunu söylemesen pasta sanırdım, ellerine sağlık, mutlu yıllar...

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım cok güzel olmuş

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Benimde yapılacaklar listemde ,bakalım kısmet:)


Ellerine emeklerine sağlık canım.

DATLIM dedi ki...

cheesecake gibi :) harika yaaaaaa

gülcan dedi ki...

merhaba arkadaşım bu salatayı ilk olarak yeturlalezzeet karelerinde görmüştüm çok değişik gelmişti. bu ay günüm var bende o günümee yapmayı düşünüyorum...bende beklerim