Translate

17 Kasım 2011 Perşembe

PORTAKALLI REVANİ

 Meltem'in yaptığı enfes tatlı.Revani sevmeyen biri olarak portakallı revani tam bana göre,portakalın kokusu ve aroması çok başka bir lezzet katmış.

MALZEMELER:

4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
4 yumurta
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
şerbeti:
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

1)Yumurtalar şekerle cam bir kapta onbeş dakika çırpılır.Un,irmik,yoğurt,sıvıyağ konur karıştırılır son olarak portakal suyu ,kabuğu ve kabartma tozu konur,bir iki kere tahta kaşıkla karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür.
2)önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
3)Şerbet için,şeker,su,portakal suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatılır.Limon suyu ve kabuğu ilave edilip altı söndürülerek soğumaya bırakılır.
4)Fırından çıkan sıcak  tatlının üzerine dökülür. Tatlının üzeri bir tepsi ile kapatılıp 4 saat dinlendirilir.

bir gece önceden yapıp bekletilirse daha nefis olur.