Translate

2 Ekim 2011 Pazar

HAŞHAŞLI

 Çok severek yaptığım ve yediğim çoçukluğumdan kalma bir lezzet.Bu zamana kadar nasıl paylaşmamışım anlamadım...İki farklı sunumuyla tarifimi yayınlıyorum..

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğine un

içi için, 1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ




YAPILIŞI: 
1)Ilık suya maya ve şekeri ekleyerek kabarmasını bekleyin.Kabarınca yağ,tuz ve unu ekeyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru mayalandırmaya bırakın.
2)Hamurunuz mayalanınca 1.şekildeki gibi yapmak isterseniz hamuru 4 eşit parçaya bölün,hepsini yemek tabağı büyüklüğünde acın,aralarına haşhaşlı karışımdam sürerek üst üste koyun ve yavaşca rulo yapın.Ruloyu elinizle hafif aşağı yukarı yaparak inceltin.Bu rulodan 2 parmak genişliğinde kesin ve burarak kendi etrafında döndürün.Rulo bitene kadar hepsine aynı işlemi yaparak yağlanmış tepsiye dizin.
3)Alttaki şekilde yapmak isterseniz mayalanan hamurunuz 2 ye bölün,herbirini çok ince olmayacak şeklide acın.İçine haşhaşlı karışımdan sürün ve üstteki resimdeki gibi rulo yapın ve yine elinizle aşağı yukarı yaparak inceltin ve 3 parmak genişlğinde keserek düz olacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
4)Üzerine yumurta sarısı isterseniz sürebilirsiniz.Ben pek tercih etmiyorum..