Translate

9 Ekim 2011 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN VE ETKİNLİK

 Bir kek  bu kadar mı lezzetli bu kadar mı yumuşacık olur bilemedim...Bundan sonra keklerde hep yoğurt kullanaçağım.Yoğurt keke çok güzel bir yumuşaçık doku veriyor...
Hünerliellerin porselen demlik çay saati etkinliği devam ediyor,tarifim ona gitsin.
MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
damla çikolata(veya kuru üzüm)

not=Bu ölçü ile 15-16 arası muffin çıkıyor.

YAPILIŞI:

1) Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın.
2)Sıvıyağ ve yoğurtu ekleyin ve biraz daha çırpın.
3)Un,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu karıştırarak elekten eleyin.Elenmiş karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek tahta kaşıkla yukardan aşağı olacak şekilde karıştırın.
4)Muffin kalıblarına biraz dökün üzerine damla çikolata koyun ve  1 tatlı kaşığı daha koyarak ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirin.

not= tarif Hünerli bayanlardan alınmıştır.