Translate

21 Eylül 2011 Çarşamba

UN ÇORBASI


Un çorbasını hep unu kavurarak yapardım.Bu çorba un çorbası ama un kavrulmadan yapılıyor...Zehra da yedikten sonra evde kendim denedim ve memnun kaldım.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1.3 lt su(et suyu olursa daha lezzetli olur)
tuz

YAPILIŞI:

1)Tereyağını eritin,salçayı ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
2)Unu bir çukur kabın içine alın üzerine et suyu veya normal suyu ekleyerek çırpma teli ile iyice karıştırın.
3)Suyla açılan unu salçanın üzerine ekleyerek sürekli karıştırın ki topaklanmasın.Tuzunu ekleyerek  kaynamaya bırakın.Kaynadıktan  5 dakika sonra altını söndürün.